Przejdź do głównej zawartości

Gdzie używane konto dokumentów i zmiana jego użycia

Zanim wycofasz, zastąpisz lub odbudujesz konto dokumentów, znajdź wszystko, co z niego korzysta, a następnie przenieś te zastosowania na inne konto.

  1. Wybierz Document > Manage Accounts.
  2. Kliknij ikonę Used By w wierszu konta.

Gdzie używane wyświetla każde użycie wraz z projektem, typem, nazwą i sposobem użycia konta:

Kolumna Wartości
Typ Krok, przepływ pracy lub ustawienie domyślne projektu
Użycie Bezpośrednio; warunek kontenera; ustawienie domyślne projektu; lub zmienna (może być używane)

Kroki i przepływy pracy, których Twoja rola nie może zobaczyć, są policzone, ale nie są wymienione z nazwy. Lista jest zbierana projekt po projekcie i informuje, kiedy może być niekompletna lub które projekty nigdy nie zostały przeskanowane.

Manifesty App Runner i obrazy kafelków projektów nie są skanowane. Użycie wynikające ze zmiennej jest wyświetlane, a taką zmienną aktualizujesz ręcznie.

  1. W oknie Gdzie używane kliknij Re-point….
  2. Wybierz konto, na które chcesz przełączyć, a następnie kliknij Podgląd.
  3. Przejrzyj zastosowania. Nic jeszcze nie zostało zmienione. Odznacz te, które chcesz pozostawić bez zmian.
  4. Kliknij Re-point i potwierdź.

Każde zastosowanie pokazuje następnie swój wynik: Changed, Changed since the preview, Not allowed, Project is locked, No longer exists lub Refused. Zastosowanie, które się nie powiedzie, nie zatrzymuje pozostałych. Zmiana ustawienia domyślnego projektu wymaga roli Architekta lub administratora obszaru roboczego.

Zastosowania przez zmienne nigdy nie są zmieniane. Podgląd wskazuje każdą zmienną i krok do ręcznej aktualizacji.

  • Asystent AI w projekcie może zaproponować zmianę użycia. Pokazuje zmiany na karcie zatwierdzenia i stosuje je dopiero po Twoim zatwierdzeniu.
  • Przez MCP document_account_describe(include=['used_by']) wyświetla zastosowania, a document_account_repoint pokazuje podgląd i stosuje zmianę użycia.