Wyświetlanie obszarów roboczych i zarządzanie nimi
Obszary robocze pozwalają organizacji działać jako własna usługa w chmurze, zarówno dla małych, jak i dużych organizacji. Na przykład małe zespoły mogą mieć w organizacji jeden obszar roboczy, a duże organizacje — setki wyspecjalizowanych obszarów roboczych.
Obszary robocze zarządzają dostępem i widocznością, a jednocześnie zapewniają odizolowane przestrzenie do pracy członków organizacji. Dostęp do obszaru roboczego jest przypisywany członkom w prywatnym, wielodostępnym środowisku organizacji. Dzięki obszarom roboczym zespoły mogą współpracować nad otwartymi projektami w niektórych obszarach roboczych, zachowując jednocześnie ścisłą poufność w innych.
Ponieważ obszary robocze są w pełni odizolowane, dane nie mogą być bezpośrednio udostępniane ani dostępne między obszarami roboczymi. Obszary robocze mogą jednak korzystać z tego samego wspólnego obszaru Document, więc w razie potrzeby możliwe jest udostępnianie plików między obszarami roboczymi.
Wyświetlanie obszarów roboczych i zarządzanie nimi
Dział zatytułowany „Wyświetlanie obszarów roboczych i zarządzanie nimi”Wyświetlanie obszarów roboczych w organizacji i zarządzanie nimi jest proste. Aby zarządzać obszarami roboczymi, musisz być właścicielem organizacji. Aby wyświetlić obszary robocze i nimi zarządzać:
- Wybierz „Organization Settings” z menu w prawym górnym rogu przeglądarki
- Kliknij „Workspaces”
Zostanie wyświetlona tabela ze wszystkimi bieżącymi obszarami roboczymi w organizacji. Stąd możesz tworzyć, aktualizować, zawieszać i usuwać obszary robocze, dodawać do nich aplikacje oraz zarządzać dostępem członków do każdego obszaru roboczego.
Tworzenie obszaru roboczego
Dział zatytułowany „Tworzenie obszaru roboczego”- Wybierz „Organization Settings” z menu w prawym górnym rogu przeglądarki
- Kliknij „Workspaces”
- Kliknij przycisk „New Workspace”
- Wypełnij wymagane pola
- Kliknij „Submit”
Aktualizowanie obszaru roboczego
Dział zatytułowany „Aktualizowanie obszaru roboczego”- Wybierz „Organization Settings” z menu w prawym górnym rogu przeglądarki
- Kliknij „Workspaces”
- Kliknij ikonę edycji wybranego obszaru roboczego
- Dostosuj pola według potrzeb
- Kliknij „Submit”
Zawieszanie obszaru roboczego
Dział zatytułowany „Zawieszanie obszaru roboczego”- Wybierz „Organization Settings” z menu w prawym górnym rogu przeglądarki
- Kliknij „Workspaces”
- Wyczyść pole wyboru „Active” wybranego obszaru roboczego
- Kliknij „Submit”
Usuwanie obszaru roboczego
Dział zatytułowany „Usuwanie obszaru roboczego”- Wybierz „Organization Settings” z menu w prawym górnym rogu przeglądarki
- Kliknij „Workspaces”
- Kliknij ikonę usuwania wybranego obszaru roboczego
- Kliknij ponownie „Delete”
Zarządzanie aplikacjami dostępnymi w obszarze roboczym
Dział zatytułowany „Zarządzanie aplikacjami dostępnymi w obszarze roboczym”Domyślnie do nowych obszarów roboczych automatycznie dodawane są trzy aplikacje: Analyze, Document i Identity. Aplikacji Identity nie można usunąć, ponieważ jest niezbędna do zarządzania dostępem i rolami w obszarze roboczym, natomiast Analyze i Document można usunąć. Aby zarządzać tym, które aplikacje są dostępne w obszarze roboczym, w tym aplikacjami niestandardowymi:
- Wybierz „Organization Settings” z menu w prawym górnym rogu przeglądarki
- Kliknij „Workspaces”
- Kliknij ikonę aplikacji obszaru roboczego, którego aplikacje chcesz zmodyfikować
- Aby usunąć aplikację, kliknij ikonę usuwania tej aplikacji i potwierdź usunięcie
- Aby dodać nową aplikację, kliknij przycisk Add App to Workspace, wybierz aplikację do dodania, zaznacz pole wyboru Enable for Use i kliknij przycisk create