Zarządzanie członkami obszaru roboczego
Członkowie mogą być powiązani z innymi obszarami roboczymi w ramach organizacji, ale każdy obszar roboczy ma własne ograniczenia dostępu. Członkom trzeba przyznać uprawnienie do wyświetlania obszaru roboczego i uzyskiwania do niego dostępu.
Dodawanie członków
Dział zatytułowany „Dodawanie członków”Aby dodać członka:
- Wybierz „Organization Settings” z menu w prawym górnym rogu przeglądarki
- Kliknij „Workspaces”
- Kliknij ikonę członków
- Wybierz żądanego członka i przeciągnij go do odpowiedniej kolumny
- Kliknij „Submit”
Aby wysłać zaproszenie:
- Wybierz „Organization Settings” z menu w prawym górnym rogu przeglądarki
- Kliknij „Workspaces”
- Kliknij ikonę zaproszenia
Ta czynność wyśle członkowi zaproszenie e-mail. Członek musi następnie kliknąć łącze w wiadomości i postępować zgodnie ze wskazówkami, aby się zalogować lub utworzyć konto, jeśli jest nowy w PlaidCloud. Po pomyślnym zalogowaniu członek zostanie dodany do obszaru roboczego.
Usuwanie członków
Dział zatytułowany „Usuwanie członków”Aby usunąć członka:
- Wybierz „Organization Settings” z menu w prawym górnym rogu przeglądarki
- Kliknij „Workspaces”
- Kliknij ikonę członków
- Wybierz żądanego członka i przeciągnij go do odpowiedniej kolumny
- Kliknij „Submit”